Без паника – работилница за справување со анксиозност и панични напади

Епизоди на немир, чувство на гушење, тахикардии, страв…. За жал, особено во време на пандемија, се почеста проблематика на менталното здравје.
Како да се справам со анксиозноста и паничните напади? Како да ги смирам сите тие мисли кои ми изминуваат низ главата? Како да го стишам немирот?
На оваа работилница, седмо издание од проектот “Психолошка поддршка за справување со последици врз ментално здравје на младите во пандемијата”, поддржан од Агенција за млади и спорт, ќе имате можност низ искуствени вежби да научите неколку техники за справување со негативните мисли, телесни симптоми и дисфункционални однесувања кои ги предизвикуваат паничните напади.
Предавач: м-р Јасмина Јонуз, докторант по клиничка психологија, когнитив бихејвиорал терапевт под супервизија
Бесплатно учество со пријава на следниот линк:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLScygHoVKKm…/viewform…
По пополнувањето на пријавата ќе добиете линк на кој што може да ја проследите престојната работилница. Се гледаме на работилница

Сподели на