Грит вработуваат проектен/а координатор/ка

За нас:

 

„Луѓето кои се доволно луди да мислат дека можат да го променат светот се оние кои го прават тоа.“ – Стив Џобс

И ние сакаме да го промениме светот на подобро, макар тоа значело светот на еден млад човек. Ние сме ГРИТ – младинска организација која е основана во Пробиштип и првенствено дејствува на територијата на општина Пробиштип, но спроведува и учествува во активности на национално и меѓународно ниво. Постоиме од ноември 2020 година и од тогаш активно работиме на креирање на нови можности за неформално и информално учење на младите од Пробиштип и пошироко. Нашата мисија е да создадеме простор каде младите ќе можат да растат и да се развиваат себеси и нивните заедници.

 

Некои од нашите постигнувања:

 • Од април 2021 година ГРИТ е дел од НМСМ како придружна членка

 • Во ГРИТ досега имаме ангажирано 3 практикантки

 • Бевме партнери во 3 меѓународни размени и 1 обука на кои испративме повеќе од 20 млади луѓе учесници

 • Спроведовме еден проект за претприемништво во партнерство со КРИК, на кој учествуваа повеќе од 60 млади луѓе од Пробиштип, Кратово и Штип

 • Имаме активни 6 волонтери

 • Од јануари 2023 година ГРИТ управува со младинскиот центар во општина Пробиштип. 

 • Во моментов ГРИТ има два активни проекти IN!Academy и  ГРИТ Велнес Ќоше.

 

Дознајте повеќе за нашите активности на Facebook или Instagram.

 

Приклучи се на нашиот тим:

 

Поради зголемениот обем на работа потребно ни е засилување на тимот со амбициозна личност која може да работи во динамична средина опкружена со млади луѓе.

 

Што би сакале да видиме кај тебе:

 

 • Верба во она што го работиме, чувство дека си дел од организацијата и да се застапуваш за нашите цели и идеја;

 • Да играш тимски. Ние и младите луѓе сме организацијата. Често имаме различни ставови и различни размислувања, но секогаш наоѓаме заеднички решенија и еднакво придонесуваме за ГРИТ и младите. Секој на свој начин.

 • Желба да напредуваш и да се надоградуваш. Ние растеме заедно со организацијата, и се водиме со идејата дека колку повеќе работиш толку повеќе работа ќе имаш.

 • Доза на лудост. „Луѓето кои се доволно луди да мислат дека можат да го променат светот се оние кои го прават тоа.“ – Стив Џобс. Носи ни позитивно луди идеи за унапредување на положбата на младите и заедно ќе се обидеме да ги оствариме!

 • Проактивност! – Немаме шефови, имаме тим. Не чекај на друг да ти каже што треба да направиш, преземи иницијатива. 

 • Сакај си го местото во кое живееш! – Ние веруваме дека да останеш во Пробиштип и да растеш и напредуваш тука е возможно. Биди промената која сакаш да ја видиш во него. 

 

Твоите работни задачи:

 

 • Управување со текот на имплементацијата на активностите на проектите во организацијата;

 • Одржување на јасна, едноставна, ефикасна и навремена комуникација со тимот, партнерите, донаторите, таргет групите и волонтерите;

 • Целосно и навремено имплементирање на проектните и програмските активности и работење на постигнување на предвидените цели на програмата за работа на организацијата;

 • Давање иницијативи и мапирање нови донатори за проекти поврзани со целите и активностите на организацијата;

 • Пишување проекти;

 • Учествување и ја претставување на организацијата на конференции, обуки, семинари, состаноци и активности за потребите на организацијата во државата и странство

 • Промовирање на проектите, проектните цели, вредностите на организацијата;

 • Помош при имплементација на активности во младинскиот центар.

 • Извршување други слични задачи во согласност со потребите на организацијата.

 

 

Квалификации:

 

 • Развиени комуникациски вештини (пишување, говор)

 • Задолжително одлично познавање на англиски јазик (пишан, говорен)

 • Познавање и добро управување со Windows, MS Office, Internet, Google Drive, Apps и слични алатки

 • Претходно работно искуство на иста или слична позиција (ќе се смета за предност)

 • Способност за самостојна и тимска работа и комуникација со партнери и донатори

 • Способност за работа под притисок и крајни рокови

 • Креативност, иноватовност и out-of-the-box размислување

 • Учество во Еразмус+ размени и обуки (ќе се смета за предност)

 • Искуство со пишување на проекти (ќе се смета за предност)

 

Ние нудиме:

 

 • Позитивна работна средина и опкруженост и работа со млади луѓе

 • Работа во мал тим

 • Работно време од 12:00 – 20:00 часот понеделник до петок (можност за флексибилни часови, и работа за време на викенд по потреба (со замена за слободни денови во текот на работната недела))

 • Можност за личен и професионален развој работејќи на ЕУ проекти

 • Работен ангажман од 13 месеци (со можност за продолжување)

 • Пробен период од 1 месец со платен надомест врз основа на договор на дело.

 • Бруто 21 000 денари (хонорарен ангажман)

 • Работна позиција е за во Пробиштип

 

 

Ти звучи како баш да е за тебе?

 

Доколку не се пронајде во сите точки погоре ништо страшно! Те охрабруваме да аплицираш и да ни ги кажеш твоите силни и слаби страни! Дај си шанса на себе, никој не е идеален, важна ни е и твојата мотивација и подготвеност да се впуштиш во нешто вакво! Ако си студент/ка и тоа е океј, аплицирај!

 

Испрати ни твоја кратка биографија и мотивација (најмногу една страна). Испрати ни ги на [email protected] со наслов „Оглас – Проектен/а Координатор/ка – Име и Презиме“ (пр. Оглас – Проектен/а Координатор/ка – Петре Петков) најдоцна до 10.01.2023 (вторник) 23:59. Сите кандидати ќе бидат известени во рок од 5 дена за понатамошните чекори.

 

Работната позиција е во Пробиштип. Нема можност за работа од далечина. Доколку пријавените се од некој од соседните градови или населени места и бидат избрани патните трошоци ги покриваат сами. 

Сподели на