Дијалози за Дигитална агенда: Сè што сакавте да знаете за 5Г технологијата

 

 Во рамки на проектот “Зголемување на граѓанското учество во Дигиталната агенда – ICEDA” кој е ко-финансиран од Европската Унија и се спроведува во 6 држави (Северна Македонија, Србија, Косово, Црна Гора, Албанија и Естонија), Фондација Метаморфозис организира Дијалози за Дигитална агенда: Сè што сакавте да знаете за 5Г технологијата на 15 јуни 2021 од 10:00 – 11:30, преку ZOOM.

Дијалозите ќе бидат изведени во форма на панел-дискусија посветена на разбивање на митовите поврзани со 5Г технологијата со цел да се унапреди знаењето и подигне свеста кај граѓаните за придобивките од користењето на истата, како и да се намали технофобијата во Северна Македонија.

Како говорници на настанот се очекува да бидат Бардил Јашари, извршен директор на Фондација Метаморфозис, Д-р Борис Арсов, Раководител на Сектор за телекомуникации во Агенција за електронски комуникации, претставник од Македонски Телеком (TBC) и Д-р Томислав Шуминоски, Доцент на Факултетот за електротехника и информациски технологии (ФЕИТ).

Сите заинтересирани да ја проследат дискустијата и да дознаат повеќе за 5Г технологијата се повикани да ја пополнат регистрациската форма каде што меѓу другото ќе можат и да ги постават своите прашања кои ќе бидат поставени на говорниците од дискусијата. Сите регистрирани учесници ќе добијат линк за влез во дискусијата.

Напомена: Настанот ќе биде на македонски јазик. Настанот ќе биде емитуван во живо преку Facebook Live алатката на Facebook профилот на ИЦЕДА мрежата. Сите заинтересирани да ја проследат дискустијата и да дознаат повеќе за темата се поканети да ја пополнат регистрациската форма: https://forms.gle/AfwrGcUK34jGZ2LcA каде што меѓу другото ќе можат и да ги постават своите прашања кои ќе бидат поставени на говорниците од дискусијата. Сите регистрирани учесници ќе добијат линк за влез во дискусијата.

Забелешка: Податоците од апликациската форма ќе се третираат со доверливост и истите ќе послужат исклучиво за потребите на проектот во рамките кој се одржува настанот. Сите информации за начинот на заштита на личните податоци како и начинот на остварување на Вашите права за заштита на приватноста можете да ги погледнете во Политика за приватност објавена на https://metamorphosis.org.mk/politika-na-privatnost/

 

Сподели на