Законодавен театар

🥰 Ни претставува огромно задоволство да ве поканиме на нашиот перформанс „Законодавен театар” кој e со 🏳️‍🌈 LGBTQIA+ тематика, а го организираме во рамки на проектот “The Other Perspective“.
🎭 Законодавниот театар може да се дефинира како уметнички процес на еманципација, збогатен со методи и техники од „Театарот на опресија” и има за цел да развие транзитивна демократија која може да придонесе за поактивно и поодговорно граѓанство во заедниците.
👉 Овој перформанс е дел од локалните активности кои ги спроведуваме во рамки на проектот “The Other Perspective” финансиран од страна на 🇪🇺 Еразмус + програмата на Европска Унија.
🤝 Проектот го спроведуваме во партнерство со организации од Србија, Романија, Уганда, Јужна Африка, Боцвана и Нигерија.
😎 Влезот е бесплатен, се гледаме во МладиХаб!

Сподели на