Изборологија- Прва он-лајн друштвена игра за политичка едукација

🎁Празниците се период на изненадувања, подароци и уживање.КАС и ЛЕАД подготвија “подарок” што овозможува да уживаш со пријателите, да запознаеш нови лица, но и да научиш нешто ново.

📢Го најавуваме официјалното пуштање во употреба на онлајн друштвената игра „Изборологија“ која ти овозможува да научиш повеќе за македонскиот политички систем. Под слоганот „Играј одговорно, гласај информирано” играта е реален приказ на парламентарни избори во нашата земја, во која раководиш со една политичка партија и низ 20 дневна кампања се обидуваш преку спроведување мерки, активности и склучување коалиции да освоиш најмногу мандати.

💻Креирај профил на – https://izborologija.mk/ и започни со играње. И како бонус, до 10ти јануари трае пријавувањето за турнирот, така што побрзај да креираш профил за да научиш како да победиш на парламентарните избори и да освоиш награда. Пријави се за учество на турнирот на следниов линк: https://lead.org.mk/calls/call-4

#ИграјОдговорноГласајИнформирано

Сподели на