Интернационална вечер – Турција

Со нетрпение очекуваме да ве видиме меѓу нас на Интернационалната вечер што ќе се одржи во Центарот за младински активизам КРИК на 𝟭𝟲 ноември 𝟮𝟬𝟮𝟮 година во 𝟭𝟵.𝟬𝟬 часот.

 

Што планираме за вас?

1. Добредојде и запознавање со Турска модерна музика.

2. Учење на турски зборови и фрази што се користат и во Македонија, но можеби не сте ги знаеле.

3. Промотивно видео за Турција

4. Интересни факти за локалните луѓе и места што не би ги прочитале на интернет.

5. 10 минутен турски филм под наслов „The Breath Holder“ во режија на Emin Murat Kilic и кратка дискусија.

6. Дегустација на традиционална турска храна.

7. Разговор со волонтерите од Турција.

Придружете ни се за да ја запознаете турската култура, да уживате во одлична храна, да погледнете краток турски филм и да се забавувате!
Без тебе, ние сме покуси за еден човек!
Пијалоците, храната и грицките се бесплатни, што чекате, ајде!
Нашата адреса: ул. Наум Охридски број 𝟭𝟯, Црниче, Мултифункционален Центар Крикни.

Ве очекуваме на нашата прва Интернационална вечер.

Ставете потсетник или прочитајте повеќе за овој настан тука.

 

Сподели на