Кампања за човековите права

Со големо задоволство Ве покануваме да бидете дел од нашата претстојна Кампања за човекови права.
Во рамки на Кампањата ќе бидат одржани 2 конференции и 3 работилници на различни теми кои имаат за цел да го зголемат знаењето од областа на човековите права а поткрепено со практични вештини.
Обуките ќе се одржат од 05.12.2020 до 15.12.2020 на платформата ZOOM.
Модулите се следните:
05.12.2020-Општа конференција за човекоите орава
07.12.2020-Практичен ден на човековите права
11.12.2020-Moot court работилница 1
14.12.2020-Moot court работилница 2
15.12.2020-Oбука за пишување правни акти до ЕСЧП.
Учеството на Кампањата за човекови права е 500 денари, а за членовите на ЕЛСА Северна Македонија истата е бесплатна. За секој учесник следува сертификат. Сите заинтересирани може да го пријават своето учество до 04.12.2020 на следната e-mail адреса: [email protected]

Сподели на