Колку медиумите ги задоволуваат потребите за информирање на младите?

📲 Дали младите им веруваат на медиумите?
📰 Дали медиумите нудат содржини со кои можат да го задржат вниманието на младите?
🤔 Колку тие сакаат да се информираат од домашни медиуми?
🤟 Дали сметаат дека ангажирањето во општествено важни прашања е бесцелно потрошено време? 
🗣️ Ова се само дел од прашањата кои ќе се обидат да ги одговорат учесниците на јавната дебата со наслов „Колку медиумите ги задоволуваат потребите за информирање на младите“ во организација на Фондацијата Метаморфозис, а во рамки на проектот „Кредибилни вести за оспособена младина“ финансиран од Британската амбасада Скопје.
🔗 Настанот може да се проследи и преку ЗУМ платформата. Повеќе инфо на следниот линк: https://meta.mk/onlajn-debata-kolku-mediumite-gi…/
Во дебатата ќе учествуваат: 
👉 Анета Андонова, главна уредничка на МРТВ
👉 Ива Наскова, Универзитетско студентско собрание на УКИМ
👉 Дарко Тошиќ, Национален младински совет на Македонија
👉 Бојан Шашевски, Радио МОФ
👉 Елида Зулбеари, уредничка на Порталб.мк
👉 Бојан Блажевски, уредник во Новинската агенција Мета
Настанот се одржува во рамки на Деновите на медиумска писменост, а ќе го отвори амбасадорката на Обединетото Кралство, Рејчел Галовеј

Сподели на