Лансирање на платформа за психолошка поддршка

Со оглед на стресната ситуација предизвикана од КОВИД-19 во која веќе подолго време се наоѓаме МСУ одлучи овој период да биде со вас и да ви подаде рака.
Платформата за психолошка поддршка ќе биде отворена на 8-ми мај (сабота), во 20:00 часот.
Дел од платформата се и серија бесплатни едукативни вебинари на стручни теми од психологијата преку кои секој од вас ќе може да научи нешто за себе и за начините како да се справува во одредени ситуации.
По повод лансирањето на платформата ќе имаме и вебинар на тема „Слободната игра како еден од најважните фактори за здрав детски развој“ со доц. д-р Ана Чучкова .
„Секој што ги разбира реакциите на децата, има револуционерен начин на размислување“ – Франсоа Долто
Ќе разговараме за:
• Што значи слободна игра?
• Кои се придобивките за детето со слободната игра?
• Симболите во детската слободна игра
Вебинарот е наменет за родители, наставници, едукатори на деца, психолози, студенти.

Сподели на