Настан за дисеминација на проектни резултати – Велес и Кавадарци

“Патот до независноста” е двегодишен проект кој се спроведува во партнерство со ЦМА КРИК, Fondazione Zanandrea Италија, Changing myself… I change the world!, од Грција, Gruppo Ingegneria S.r.l. Società Benefit од Италија и Latvijas Autisma apvieniba, од Латвија.
Цел на проектните активности е поддршка на младите лица со попреченост и без меѓу 18 и 25 години да постигнат автономија и независно живеење преку неформална едукација.
Резултатите кои се подготвени како дел од активностите ќе им овозможат на младинските работници специфични алатки и инклузивни неформални едукативни активности дизајнирани и за да ги зајакнат младите со и без попреченост, сите заедно со цел да постигнат независно учење на корисни социјални и независни вештини за живеење.
Со задоволство ве покануваме да ви ги презентираме постигнатите резултати од овој проект кој ќе се одржи на 06.12.2023 година со почеток од 10:00 часот во Еуропе Хаус Велес и 14:00 часот во Младинскиот центар во Кавадарци.
Настанот се организира во соработка со Младинскиот центар од Велес и Кавадарци.
Патните трошоци за лицата кои доаѓаат од други градови кои не се Велес и Кавадарци, се рефундираат во висина на повратен автобуски билет.
Слушнете нешто повеќе за независниот пат на лицата со попреченост, со какви пречки се соочуваат секојдневно и какви домови посакуваат да имаат во иднина. Со овие проектни активности достигнавме резултати и можност како би можеле да им го поедноставиме нивниот начин на живеење.
Агенда Велес
10:00-10:15 регистрација
10:15-10:30 презентација на проектните активности
10:30-11:00 презентација на проектните резултати (видео)
11:00-12:00 работа во групи за запознавање подлабоко со резултатите
12:00-13:00 коктел
Агенда Кавадарци
14:00-14:15 регистрација
14:15-14:30 презентација на проектните активности
14:30-15:00 презентација на проектните резултати (видео)
15:00-16:00 работа во групи за запознавање подлабоко со резултатите
16:00-17:00 коктел

Сподели на