Недела на филмски проекции и дискусија

📽 И овој месец организираме недела на филмска проекција!
🤝 Младински образовен форум, во партнерство со УНХЦР Ве кани на филмска недела во Охрид и во Тетово каде ќе имате можност да го гледате филмот Welcome to Norway во режија на норвешкиот режисер Rune Denstad Langlo и каде ќе можете да дискутирате за вашите импресии од истиот. Филмот Welcome to Norway се фокусира на желбата на еден човек да направи сѐ што е во негова моќ за да не ги изгуби работите во кои вложил најмногу: неговиот хотел и неговото семејство. Дали ќе успее во својата намера, ќе заклучите вие самите на дискусијата која ќе следи по завршувањето на филмот.
📍 Филмските проекции ќе се одржат на 13 септември во Тетово во просториите на Центарот за балканска соработка ЛОЈА со почеток од 18:30 часот и во просториите на Касарна Хаб во Охрид на 15 септември со почеток од 19:30 часот. 
🟠 Сите заинтересирани своето присуство треба задолжително да го пријават на овој формулар:  https://forms.gle/8JGzEsxiovzNPBpN6 – најдоцна до вторник (13 септември), 12:00 часот на пладне.
🙌 Ве очекуваме на филмче и на убава дружба!
▶ Оваа активност е финансирана со средства на Миграцискиот повеќепартнерски доверителски фонд, во заедничкиот проект имплементиран од Агенцијата на ОН за бегалци, УНХЦР и партнерските агенции на ОН. Содржината создадена во рамките на активноста не нужно ги отсликува ставовите на Фондот, УНХЦР и партнерските организации на ОН.

Сподели на