Обука за заштита на лични податоци за претставници на граѓански организации

🗣 Со задоволство ги покануваме претставниците на граѓанските организации да бидат дел од четиридневна онлајн обука за заштита на лични податоци што ја организираме во рамки на проектот „Техничка и интегрирана заштита на личните податоци – градење инклузивен дигитален екосистем“. 
👩🏻‍🏫 Оваа обука ќе им помогне на организациите да го усогласат нивното работење со Законот за заштита на лични податоци, но и да ја подигнат свеста за заштита на личните податоци кај нивните целни групи и да се застапуваат за поголема заштита на личните податоци на граѓаните од страна на институциите и другите контролори на лични податоци.
💻 Обуката ќе се спроведе на платформата Zoom и ќе биде организирана во 4 сесии кои ќе се одржат на: 18-ти; 20-ти, 25-ти и 27-ми октомври, со почеток во 11 часот.
📋 Агендата за сите 4 дена може да ја најдете на овој линк 👇🏻
🔗 https://tinyurl.com/obuka-agenda
👨🏻‍💻 Учеството на обуката е бесплатно, а за сите учесници што успешно ќе ја поминат, следува сертификат. Бројот на учесници е ограничен и ги замолуваме сите што сакаат да бидат дел од обуката да го пополнат формуларот на овој линк 👇🏻
🔗 https://tinyurl.com/formular-obuka
🙌🏻 Ги очекуваме вашите пријави.

Сподели на