Обуки за Артивизам и Подкасти

Обуките за Артивизам и Подкасти се спроведуваат преку меѓународно партнерство со организација од Амстердам (Stichtingart 1). Нашите обучувачи имаат искуство во работа со млади луѓе и градење на нивните капацитети во користењето дигитални и уметнички алатки во нивните активистички движења. Обуката за Артивизам ќе биде водена од Антониј Караџоски – артивист, а обуката за подкасти ќе биде водена од Стефан Петровски – проектен координатор во Субверзивен фронт и подкастер.

Обуката за Артивизам ќе биде од 23-26 април во периодот од 10:00-16:00 часот со флексибилно време за работа – во договор со обучувачот.
Обуката за Подкасти ќе биде од 26-29 април во периодот од 10:00-16:00 часот со флексибилно време за работа – во договор со обучувачот.

Поради забраната за одржување физички обуки од последните КОВИД мерки на Владата, обуките ќе бидат спроведени на платформата Зум.
Обуките се наменети за млади на ворзаст од 16 до 30 години.

Пријавете се за обуките на линкот.

Сподели на