Оглас за вработување менаџер за комуникации

ПОРАДИ ЗГОЛЕМЕН ОБЕМ НА АКТИВНОСТИ И ПРОЕКТИ, НМСМ ОБЈАВУВА ОГЛАС ЗА:

Работна позиција: Менаџер за комуникации 

Локација: Канцеларија на НМСМ, Скопје

Профил на кандидатот:

 • Одлични комуникациски вештини;
 • Способност за работење во динамична работна средина;
 • Можност да работи од канцеларија базирана во Скопје;
 • Можност да патува во рамките на државатa и надвор од неа за потребите на организацијата;
 • Да има капацитет да презема и извршува обврски со строго почитување на зададените рокови и да направи приоритет на работа;
 • Да има капацитет да работи со луѓе со различна социјална и културна позадина;
 • Самоиницијативност и способност за работа под притисок.

ПОТРЕБНИ ЗНАЕЊА И ВЕШТИНИ:

 • Најмалку 2 годишно релевантно работно искуство;
 • Високо образование во областа на комуникација и односи со јавноста (предност);
 • Одлично познавање на македонски и англиски јазик, познавање на албански јазик ќе се смета за предност;
 • Познавања и претходно искуство во граѓански организации, посебно во мрежи/сојузи/или младински организации, како и водење на мрежи и комуникација со јавност;
 • Познавање на програми за дизајнирање, WordPress и Microsoft Office;
 • Претходно искуство во организација на настани и креирање на промотивни материјали;
 • Познавање и искуство со социјални медиуми и останати алатки за информирање и промоција;

ОПИС НА ГЛАВНИТЕ РАБОТНИ ЗАДАЧИ:

 • Менаџирање на канцеларијата за комуникации и координација со асистент/ите за комуникации;
 • Континуирано следење и поддршка на работата на асистентите за комуникација и евалуација на нивната успешност; 
 • Воспоставување правила за интерна и екстерна комуникација и брендирање на НМСМ;
 • Координација на примената на правилата за интерна и екстерна комуникација и брендирање;
 • Подготовка, развој и спроведување на комуникациски стратегии, правилници и други документи за комуникација со јавноста;
 • Координација на процесите на прибирање информации за веб страна и за другите социјални медиуми на НМСM;
 • Промовирање на постигнати резултати на НМСМ во координација со програмски менаџери и Генерален секретар;
 • Креирање на нови алатки и механизми за зголемување на видливоста на работата на НМСМ;
 • Континуирано координирање на комуникацијата со медиуми за НМСМ;
 • Грижа за видливоста на активностите на организацијата;
 • Координација на видливоста на спроведувани активности на сите организации членки на НМСМ;
 • Учество во подготовка на проекти, успешно и навремено планирање, спроведување и координирање на проектните активности за кои е задолжен/а;
 • Подготовка на наративни (периодични, финални и ad hoc извештаи) за донатори, собрание и други засегнати страни;
 • Редовна координација со Генералниот секретар, Програмски менаџери и Управниот одбор;
 • Други активности во насока на постигнување на стратешките приоритети и цели на НМСМ.

   

ШТО НУДИМЕ?

 • Позитивна работна средина
 • Простор за професионална и лична надградба
 • Менторство и поддршка во исполнување на работните задачи
 • Флексибилно работно време
 • Платен годишен одмор од 24 дена
 • Дополнително приватно здравствено осигурување
 • Позицијата е со полно работно време (40 часа неделно)
 • Почетна плата од 32000 денари, нето износ.

 

КАКО ДА АПЛИЦИРАТЕ?

Испратете кратка биографија и мотивациско писмо на следната е-маил адреса: [email protected] со назнака: [име и презиме] – Менаџер за комуникации најдоцна до 20.02.2022 до 23:59 часот.

Само кандидатите кои ќе бидат селектирани за интервју ќе бидат контактирани.

Сподели на