ОГЛАС ЗА ПРОГРАМСКИ АСИСТЕНТ

ПОРАДИ ЗГОЛЕМЕН ОБЕМ НА АКТИВНОСТИ И ПРОЕКТИ, НМСМ ОБЈАВУВА ОГЛАС ЗА:

Работна позиција: програмски асистент во програма за стратешки развој 

Локација: Канцеларија на НМСМ, Скопје

ЗА ПРОГРАМАТА:

Во склоп на програмата за стратешки развој ќе се работи на креирање и поттикнување на процеси, активности и програми за градење на капацитетите на младинските форми на организирање; креирање на процеси, активности и програми во насока на личен и професионален развој на младите; застапување и соработка со сите релевантини чинители, а со цел унапредување на капацитетите и можностите за младинските форми на организирање и унапредување на благосостојбата на младите.

ПРОФИЛ НА КАНДИДАТОТ:

 • Одлични комуникациски вештини;
 • Способност за работење во динамична работна средина;
 • Можност да работи од канцеларија базирана во Скопје;
 • Можност да патува во рамките на државатa и надвор од неа за потребите на организацијата;
 • Да има капацитет да презема и извршува обврски со строго почитување на зададените рокови и да направи приоритет на работа;
 • Да има капацитет да работи со луѓе со различна социјална и културна позадина;
 • Самоиницијативност и способност за работа под притисок.

ПОТРЕБНИ ЗНАЕЊА И ВЕШТИНИ:

 • Минимум 1 година работно искуство во невладин сектор и/или на проекти;
 • Одлично познавање на Microsoft Office;
 • Познавање англиски јазик;
 • Вештини за административно работење;
 • Способност за работа во тим и почитување на дадените рокови за извршување на доверените задачи;
 • Познавање на работата на НМСМ и младинскиот сектор;
 • Членување во организација членка на НМСМ ќе се смета за предност;
 • Завршено високо образование ќе се смета за предност;
 • Познавање албански јазик ќе се смета за предност.


ОПИС НА ГЛАВНИТЕ РАБОТНИ ЗАДАЧИ:

 • Подготовка на планови за спроведување на активности во рамки на програмата;
 • Подготовка на програмски и проектни документи; 
 • Логистичка поддршка при имплементација на активности во рамки на програмата;
 • Техничка поддршка при имплементација на активности во рамки на програмата;
 • Подготовка на извештаи и дополнителна документација за спроведените активности;
 • Комуникација со учесници во програмските активности;
 • Подготовка на повици, договори и други администратвини документи за активностите во рамки на програмата; 
 • Учество во подготовка на проекти, успешно и навремено планирање, спроведување и координирање на проектните активности за кои е задолжен/а;
 • Подготовка на наративни (периодични, финални и ad hoc извештаи) за донатори, собрание и други засегнати страни;
 • Редовна координација со Програмскиот менаџер и Програмскиот координатор;
 • Други активности во насока на постигнување на стратешките приоритети и цели на НМСМ.

НУДИМЕ?

 • Позитивна работна средина
 • Простор за професионална и лична надградба
 • Менторство и поддршка во исполнување на работните задачи
 • Флексибилно работно време
 • Платен годишен одмор од 24 дена
 • Приватно здравствено осигурување
 • Позицијата е со полно работно време (40 часа неделно)
 • Почетна плата од 24.000 денари, нето износ, со можност за зголемување по завршување на пробниот период.

КАКО ДА АПЛИЦИРАТЕ?

Испратете кратка биографија и мотивациско писмо на следната е-маил адреса: [email protected] со назнака: [име и презиме] – Програмски асистент најдоцна до 27.03.2022 до 23:59 часот. Сите претселектирани кандидати ќе бидат поканети на тестирање. Кандидатите кои успешно ќе го поминат тестирањето ќе бидат повикани на интервју. 

ТЕКСТ

Сподели на

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp