Повик за Координатор на волонтери од програмите Европски младински корпус и Ерасмус-програмите за мобилност

За потребите на секојдневното работење на Центар за младински активизам Цма Крик отвoраме 1 работна позиција: 1 Координатор на волонтери од програмите Европски младински корпус и Ерасмус-програмите за мобилност

Бараме млади и амбициозни личности кои сакаат да се приклучат кон тимот на Крик. Тимот и работата на Крик е динамична, интересна и полна со предизвици и нови случувања. Доколку сакаш динамична работа комбинирана со работа во канцеларија, организирање на настани, обуки, работилници во Македонија и странство, ова е одлична можност за тебе.

Работната позиција вклучува патувања во земјата и странство.

Тип на вработување: договор за вработување на неопределено (по 6 месеци работа)

Вработувањето е со: Полно работно време од 8 часа, од понеделник до петок (понекогаш е можно и работа за време на викенд на одредени настани, обуки, работилници).

Работниот ангажман започнува од 26ти септември 2022 година.

Работниот ангажман вклучува:

-Комуникација со партнерите организации кои ги испраќаат волонтерите како и подготовка на волонтерите пред да пристигнат во Македонија

-Комуникација и координација на работата волонтерите кои волонтираат во Крик преку програмата Ерасмус + (подготовка на неделна програма, следење на работата, организирање на активности).

-Организација, логистика и следење на домувањето на волонтерите и потребите што произлегуваат од тоа (изнајмување на станбен простор по потреба-моментално е постоечки, следење на се што им е на волонтерите потребно од логистички дел)

-Комуникација со партнер организации со кои Крик соработува во Ерасмус+ програмата на праќање на млади лица на Европски образовни програми и мобилност (сендинг процесот)

-Промовирање на отворените места за сендинг програмата, селекција на учесници и нивна поддршка во целиот процес (во процесот на подготовка, додека трае активноста и по враќање во локалните заедници).

Потребни квалификации:

-Универзитетска диплома се смета за предност, но не е задолжителна (пожелно социјална работа, психологија или специјална едукација) или релевантно искуство;

-Компетенции за успешно и професионално спроведување на младински програми;

-Да фацилитира сесии на различни теми за различни целни групи на млади;

-Познавање од проектен менаџмент, навремено завршување на задачите и добра работа во тим;

-Познавање на програмите Ерасмус-дел млади и Европски солидарен корпус. Директна работа со програмите (како дел од организација, а не посета на едукативен настан или волонтирање) се смета за предност, но не е задолжителна.

-Добро развиени комуникациски и фацилитациски способности.

Нудиме:

-Динамична и инспирирачка работна средина

-Тим составен од млади лица

-Флексибилно работно време

-Слободни викенди и празници

-Патувања во Македонија и други држави во Европа

-Обука за потребите на работната позиција

-Обука за програмите Ерасмус и Европски солидарен корпус

-Можности за напредување и развивање на сопствени идеи.

Доколку сте заинтересирани аплицирајте на [email protected] со кратка биографија и мотивационо писмо најдоцна до 20ти септември 2022. Во описот наведете ја позицијата за која аплицирате.

Сподели на