Отворено предавање за средношколци: работи кои не сте ги знаеле за македонскиот политички систем

Mладински образовен форум ги поканува сите заинтересирани средношколци на отворено предавање со Проф. д-р Ненад Марковиќ на тема „Работи кои не сте ги знаеле за македонскиот политички систем“.

🗓️ Датум: 31-ви мај 2023 година
⏰ Време: 12:00 часот
📍 Локација: Млади Хаб (Димитрие Чупоски 7)

Во текот на ова предавање, Проф. д-р Ненад Марковиќ ќе сподели интересни аспекти за функционирањето на политичкиот систем во нашата држава, за кои веројатно не сте биле информирани до сега. Преку интерактивни дискусии и примери од реални ситуации, ќе имате можност да ја истражите важноста на политиката и улогата на младите во демократските процеси. Фокусот на ова предавање ќе бидат институциите, механизмите на политичкиот систем, како и начините преку кои можеме да влијаеме за да ја обликуваме иднината на нашата заедница.

Ова е одлична можност да откриете нови информации и да се вклучите во активни дебати за политиката во нашата земја. Бидете дел од генерацијата која ќе ja промени и обликува иднината.

Доколку сакате да го проследите предавањето, ве молиме вашиот интерес и присуство да го потврдите најдоцна до 29-ти мај на [email protected]

Отвореното предавање се организира во рамки на проектот „Практикувај Демократија“, имплементиран од Фондацијата за демократија на Вестминстер, а поддржан од Британската амбасада во Северна Македонија.

Сподели на