ОТВОРЕН ПОВИК ЗА ПРАВНА КЛИНИКА ЗА ПРАВО НА БЕГАЛЦИ

Правната клиника по право на бегалци ги повикува студентите да се приклучат на програмата во текот на зимскиот семестар за академската 2021/22.
Правната клиника за право на бегалци (Refugee Law Clinic) претставува можност студентите да се стекнат со теоретско и практично знаење во врска со правото на бегалци и миграциите. Овој семестар предавањата ќе се спроведат онлајн на платформата zoom.

Студентите ќе имаат можност да проследат предавања од страна на универзитетски професори – ментори на правната клиника, како и предавања и работилници од страна на претставници на УНЦХР во Р. Северна Македонија, домашни и меѓународни експерти и практичари.

Правната клиника за право на бегалци се остварува во партнерство со Претставништвото на УНХЦР во Република Северна Македонија UNHCR-Skopje.

Предавањата почнуваат на 28ми oктомври 2021 година (Четврток) во 16 часот.

За учество на правната клиника можете да се регистрирате на следниот линк: https://forms.gle/zBBYUZq6xjeqcq7H9

Регистрацијата трае до 26ти октомври 2021.

За повеќе информации за правната клиника и учество во неа, можете слободно да не контактирате на:
е-маил:
[email protected]
[email protected]

Истовремено информации можете да најдете на нашата веб страна: https://refugeelaw.mk/en/

Сподели на