ОТВОРЕН ПОВИК ЗА СТУДЕНТИ ЗА УЧЕСТВО
ВО ТВ ДОКУМЕНТАРНИТЕ СЕРИИ „ПЕРСПЕКТИВА“

Продуцентската куќа „Мебиус филм“ од Сараево ги поканува студентите од Скопје да

учествуваат во снимањето на документарната серија „Перспектива“.

Документарната серија е наменета за млади луѓе, кои според концептот се исто така учесници во секоја емисија. Во емисијата, ние сакаме да зборуваме за човековите права,општите и личните вредности, радикализацијата, храброста, слободата и сите други темишто учесниците ги сметаат за важни.

Покрај Босна и Херцеговина, во проектот учествуваат и млади луѓе од Србија, Косово,Хрватска, Северна Македонија и Црна Гора.

Досега снимените емисии може да ги погледнете на следниот линк:

https://www.slobodnaevropa.org/z/17402

На снимањето ќе учествуваат 40 студенти, поделени во две групи, а снимањето ке трае три дена.

ПЛАНИРАНИТЕ ТЕРМИНИ ЗА СНИМАЊЕ ВО СКОПЈЕ :

7. jyни (вторник)

12:00 часот – ПРВА ГРУПА СТУДЕНТИ (20)

13:15 – ВТОРА ГРУПА СТУДЕНТИ (20)

8. jyни (среда)

12:00 часот – ПРВА ГРУПА СТУДЕНТИ (20)

13:15 – ВТОРА ГРУПА СТУДЕНТИ (20)

9. jyни (четврток)

во 13:00 часот – ДВЕТЕ ГРУПИ ЗАЕДНО

Дополнително ќе ги информираме пријавените студенти за локацијата на снимањето.

На третиот ден од снимањето, модератор ќе бидат Едо Мајка, Марко Челиќ Марчело, Реми од „Елементал“ или Брано Јакуповиќ од „Дубиоза Колектив“.

Студентите кои се заинтересирани да учествуваат во проектот, и кои учествуваат во снимањето на филмот, треба да ги испратат своите информации:

1. Име и презиме

2. Година и име на факултетот на кој присуствуваат

на адресата за е-пошта: [email protected]

СЕЛЕКЦИАЈТА ЌЕ СЕ НАПРАВИ СПОРЕД КРИТЕРИУМИТЕ ЗА ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА МЛАДИТЕ ОД НЕКОЛКУ ФАКУЛТЕТИ

ТЕКСТ

Сподели на