Отворен повик за учество на работилници за изработување на накит од монистра финансирани преку проектот „Млади хаб – надминување на нееднаквоста помеѓу младите“

Здраво девојки!🙋‍♀️

  • Што: ЦМА КРИК отвара повик за заинтересирани девојки кои сакаат да научат нешто повеќе за како се изработува накит од монистра.

Активностите кои ќе се спроведуваат ќе бидат насочени кон градење на капацитетите за вклучување на младите девојки на пазарот на труд. Главниот фокус на кој ќе се работи е изучување и вежбање на техники за изработка на накит, како и создавање на финален производ – накит.

 

  • За кого: Ги повикуваме сите заинтересирани млади девојки од 18 до 29 години, со или без попреченост да се вклучат во активностите чии главни цели се:

-да ги поддржи и поттикне девојките и младите жени да бидат поактивни во општеството,

-да креира поеднаков пристап до можностите во јавниот живот, во приватниот сектор и во процесот на донесување одлуки на локално и национално ниво.

  • Кога: Работилниците се планирани да се одржуваат 3 пати неделно и тоа секој понеделник, вторник и петок. Работилниците започнуваат од 13 до 15 часот. Работилниците се одвиваат континуирано во текот на август-ноември 2023 година. По успешно учество на работилниците и подготовка на накитот, постои можност и за хонорарен ангажман по промовирање на накитот.

 

  • Каде: Работилниците ги водат окупациони терапевти кои работат во Центарот за окупациона терапија Крикни. Локацијата на работилниците ќе биде Центарот за окупациона терапија која се наоѓа во месната заедница Црниче.

Рокот за Аплицирање е до 29.08.2023

Проектот „МладиХаб – надминување на нееднаквоста помеѓу младите” го спроведуваат Националниот младински совет на Македонија и Stella Network, со финансиска поддршка од страна на Британската амбасада во Скопје. Целта на проектот е да ги поддржи и поттикне девојките и младите жени да бидат поактивни во општеството, да креира поеднаков пристап до можностите во јавниот живот, во приватниот сектор и во процесот на донесување одлуки на локално и национално ниво.

Доколку ви се потребни повеќе информации можете да не исконтактирате на [email protected]

Аплицирајте тука

Сподели на