Повик за волонтери и активни членови

Здружение за развој МЛАДИ ЗА ЈАВЕН ИНТЕРЕС Дебар постојано има повик за ВОЛОНТЕРИ, но се разбира и за АКТИВНИ ЧЛЕНОВИ во здружението.
Волонтирањето е многу важен дел од процесот на формирањето на личноста.
Преку волонтирање личноста корисно го троши своето слободно време, ги усовршува своите вештини и способности, се вклучува во тимска работа, го проширува кругот на пријатели, помага таму каде што е потребна помош, придонесува за развој на општеството итн.
Затоа Ве повикуваме да се вклучите во нашиот тим и заедно да ја оствариме нашата заедничка цел, а тоа е развојот на граѓанското општество.
Тимот на Здружение за развој МЛАДИ ЗА ЈАВЕН ИНТЕРЕС Дебар Ви стои на располагање за сите нејаснотии.
Во продолжение линк за пријавување на волонтери: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSc3BRjcgYk…/viewform…

Сподели на