Повик за вработување на лице за комуникации

За потребите на секојдневното работење на Центарза младински активизам Цма Крик oтвора повик за:

Лице за комуникации
Основни информации:
Полно работно време или 40 часа неделно (од понеделник до петок од 8 или 9 до 16 или 17 часот).
Аплицирај со кратка биографија и мотивационо писмо на [email protected]
Рок за аплицирање: 15.12.2023
Започнување со работен ангажман – 9ти јануари 2024
Работни обврски:
• Да ги води во целост веб страната и сите социјални медиуми на Крик
• Да подготвува комуникациска стратегија, следи и прилагодува по потреби
• Да дава поддршка на проектните активности на Крик и да подготвува материјали за видливост и промоција
• Да известува за проектните активности и работата на организацијата
• Да подготвува дизајни на материјалите кои е потребно (материјали за принт, слики, видеа и сл.)
• Да понуди експертиза и знаење за комуникации и односи со јавност
• Директно е вклучен во прибирање финансиски средства за наредни проектните активности;
• Учествува на настани поврзани со активностите на Крик
Потребни квалификации:
 Да биде способен/а да води социјални медиуми и веб страна на организација
 Да знае да работи со содржини на различен вид на сајтови
 Способност за работа со различен вид на партнери, институции и донатори како и менаџирање на ризици и справување со луѓе со различни карактери
 Да има познавање од едукативните настани од различни програми како на пример Европски солидарен корпус и Ерасмус + и програмското и логистичкото работење на програмата при склопувања партнерства и комуницирање со партнери;
 Флексибилност при одговарање на менување на потребите на партнерите, донаторите, институциите и извршната канцеларија;
 Способност да придонесува и работи во тим;
 Способност да воспостави и одржи ефективни работни односи со луѓе од различни позадини;
 Да има познавања од прибирање финансиски средства за проектните активности и да знае да напише проектна апликација;
 Да го владее (пишуван и разговорен) македонскиот и англискиот јазик.
Што нудиме:
Флексибилна работна средина
Тим спремен да ве поддржи во работата
25 дена годишен одмор
Патувања во странство на работни состаноци и обуки
Можност за ангажман со вработување или хонорарен ангажман (според потребите на кандидатот)

Сподели на