Повик за доделување на грантови – Потпри се на младите

Mакедонската развојна фондација за претпријатија во име на проектот финансиран од Европската унија „Потпри се на младите“ објави Повик за поднесување на пријави за финансиска поддршка на локални младински клубови и младински иницијативи/акции фокусирајќи се на потребите на младите и жените од руралните општини во Североисточниот, Пелагонискиот, Полошки и Југозападен плански регион.

Краен рок за достава на пријавите за грант е 18 септември 2023 година, пред 16:00 часот по локално време.

За овој повик ќе се одржат 2 информативни сесии:

Сите заинтересирани кои сакаат да учествуваат на информативните сесии треба да изразат интерес преку е-пошта на: [email protected].

Деталните упатства и потребните обрасци за аплицирање можете да ги преземете подолу:

Сподели на