Повик за Млади амбасадори за климатски промени

Гоу Грин во рамки на проектот „Млади амбасадори за климатски промени“ објавува повик за 20 млади амбасадори. Кандидатите треба да се на возраст од 16-21 гоидна, како и да имаат интерес во областа на климатската дипломатија и COP26.

Проектот „Млади амбасадори за климатски промени“ има за цел да ги едуцира младите за климатска дипломатија, да креираат младински барања за климатски промени и да ја развие свеста во земјата за важноста од амбициозни цели за Конференцијата за климатски промени на ООН (COP).

Младите амбасадори:
✔ ќе научат што е климатска дипломатија на онлајн курсот за Климатска Дипломатија 17-19 декември 2020
✔ ќе научат како се преговара и донесуваат договори при симулација на Конференцијата за климатски промени на ООН (COP26) во февруари
✔ ќе бидат гласот на младите за климатските промени

Краен рок за пријавување: 6 декември 2020
Интервју: 7-9 декември 2020

Заинетресираните може да се пријават тука.

За било  какви прашања, обратете се кај [email protected]

Сподели на