Повик за млади еколози

Нов повик при програмата „д-р Љупчо Меловски“! Пред точно една година ја обновивме иницијативата за поддршка на млади еколози и ја преименувавме по нејзиниот иницијатор и долгогодишен претседател на МЕД – професорот Љупчо Меловски. После турбулентната 2020та во која осум млади еколози добија средства со чија помош можеа да се соочат со еколошки предизвици и да ги реализираат своите истражувачки апетити, ни претставува огромно задоволство што можеме да ја обновиме, но и прошириме оваа програма.

Посетете го линкот и информирајте се како да аплицирате за мал или среден грант!

Сподели на