ПОВИК ЗА НАСТАВНИЦИ: Сесија за користење на дигитални алатки и платформи

Во рамки на програмата „Инспирирај развој” објавуваме повик за наставници кои сакаат да ги подобрат своите дигитални вештини и да стекнат знаење за користење на нови алатки.

Сесијата ќе биде организирана на 09 декември од 18.00 до 20.00 на платформата ЗУМ.

Сесијата е дел од програмата „Инспирирај развој” на која 40 наставници ги зајакнаа своите дигитални вештини и истите ги дисеминираат за други наставници од нашата земја.

Сесијата ќе биде водена од страна на Желеанка Демирова, наставник во средното училиште „Методи Митевски-Брицо” од Делчево.

 

Што ќе опфати сесијата?

1. Алатки за интеракција и водење на час (Jamboard, Padlet, Quizlet, Forms)
2. MS Teams (Assignments, Forms, Wiki, ClassNote)

Пријавување за сесијата е отворено до 06.12, преку пријава на следниот ЛИНК.

Ќе бидат прифатени првите 30 пријавени учесници.

Сесијата е организина од страна на Здружението Лидери за едукација, активизам и развој и Фондацијата Конрад Аденауер.

Сподели на