Повик за средношколци за развој на еко-решенија за подобрување на квалитетот на воздухот

Каков е квалитетот на воздухот во твојата општина? Каква социјална иновација младите би предложиле за намалување на загадувањето на ВОЗДУХОТ?

Формирај тим од 5 врсници, опиши го проблемот/предизвикот поврзан со квалитетот на воздухот и аплицирај за награда од 120.000,00 денари за имплементација на иновативното решение.

РЕГИСТРИРАЈ СЕ ЗА ОНЛАЈН СЕСИЈА ТУКА

ВРЕМЕНСКА РАМКА НА ЦЕЛИОТ ПРОЦЕС:

Објава на повик и регистрација на информативна сесија2 септември
Информативна сесија и споделување на целосни информации13 септември
Рок за аплицирање9 октомври
Избор на 10 финалисти14 октомври
Работилници за 10 финалисти за структурирање на предизвиците19 октомври
UPSHIFT Bootcamp (Струга) и избор на 5 наградени решенија2-4 ноември

Сподели на