Подемот на вештачката интелигенција – предизвик за правниот поредок – Конференција

На наше огромно задоволство, ЕЛСА Северна Македонија во соработка со Студентски Парламент ФИНКИ Ве покануваме на нашата заедничката конференција на тема “Подемот на вештачката интелигенција – предизвик за правниот поредок”.

Истата ќе ги опфати модерните тенденции и предизвиците од вештачката интелигенција. 
Дали може и дали треба да се ограничи напредокот на науката и технологијата за да не го надвладее човекот?
За моралните етички или правни проблеми и за остварувањето на основните човекови права во интернет просторот дознајте повеќе на ZOOM линкот кој ќе биде поставен на самиот ден.
*Учеството е бесплатно за сите! *
Предавачите ќе бидат објавени наскоро.
Ве очекуваме !

Сподели на