Подобар Западен Балкан започнува од младите: Можности преку Регионалната канцеларија за младинска соработка

Сакаш да си запознаен/а со можности за младите луѓе и нивниот развој преку различни програми? Да соработуваш и учиш со други млади луѓе од регионот? Новата дигитална платформа за млади на Регионалната канцеларија за младинска соработка (РИКО) ќе нуди инспиративни информации, приказни и конкретни можности за младите од Западен Балкан за да се зголеми разбирањето запотенцијалите на регионот за младите и да се промовира важноста на регионалната соработка. 

Приклучи се на онлајн настанот што ќе се одржи во среда (10.2.) во 18:30 часот на Зум – https://zoom.us/j/99801310377. 

На настанот ќе ги претставиме искуствата на младите луѓе од регионот кои веќе учествуваа во регионална програма на РИКО. Ќе презентираме приказни од успешни млади луѓе, интересни и необични хобија и ќе претставиме акции на млади активисти, волонтери и млади лидери. Исто така ќе бидат презентирани можностите кои се нудат за младите луѓе преку РИКО (размена на волонтери и практиканти, повици за финансиска поддршка за проекти, стипендии, настаникурсеви и обуки, натпревари за млади). 

 

Настанот е бесплатен и е наменет за сите млади (студенти, млади професионалци, средношколци, младински претставници, млади заинтересирани за доусовршување и работа, младински организации). 

Сподели на