Повик за настани Pitch Please и EduCorner

АИЕСЕК организира два настани во наредниот период: Pitch Please (29-30 октомври) и EduCorner (5-6 ноември). 

Високата стапка на младинска невработеност, одлив на млади таленти, недоволното работно искуство, недоволните можности за развој, како и неможноста за креирање на успешно CV се проблеми кои ја поттикнаа оваа иницијатива за организација на настани чија главна цел е позитивно влијание врз овие предизвици.

Pitch Please (29-30 октомври) и EduCorner (5-6 ноември) се бесплатни настани за млади кои ќе се одвиваат онлајн, овозможувајќи пристап секому, од секаде. Панел дискусии, спикери, практични работилници се само
дел од испланираниот репертоар за овогодишното издание.

АИЕСЕК Скопје за прв пат со задоволство ви ја претставува платформата EduCorner базирана врз 4тата цел – Квалитетна Едукација на Обединетите Нации, која има за цел преку дводневен настан, пропратен со практични работилници да развие тврди вештини кај младите. Pitch Please кој го организираме повеќе од 20 години се базира врз 8мата цел – Достојна Работа и Економски Развој на Обединетите Нации, а концептот се базира врз развој на меки вештини кои ќе ги научат младите како успешно да го продадат своето знаење и тврди вештини пред компаниите.

Формуларот за пријавување за настаните можете да го најдете овде.

Сподели на