Работилница на тема “A meaningful youth participation in INTERREG IPA: How to enable young people to take action?”

 На 15 март, со почеток во ⏰ 09:45 часот, во просториите на 📍 Општина Куманово, ќе се одржи работилница на тема “A meaningful youth participation in INTERREG IPA: How to enable young people to take action?”.

Целта на работилницата е младите подобро да се запознаат со можностите што им се достапни преку европските Интерег-ИПА програми и конкретните начини за нивно вклучување. 🇪🇺

📑 Дополнително, ќе биде промовиран и „Младинскиот манифест“. Манифестот, објавен од страна на Европската комисија, ги презентира идеите на младите луѓе за Интерег-ИПА програмите и дава предлози за како овие програми подобро да се усогласат со очекувањата и потребите на младите. Истиот е достапен на следниот линк:

https://ec.europa.eu/…/youth_manifesto_interreg_en.pdf

📄 Драфт агендата за настанот е достапна на следниот линк: https://bit.ly/3YCjH2d
👉 Пријавете го Вашето со пополнување на овој формулар:
https://forms.gle/VcG23mfNEpcWRdrf7 

Настанот е организиран од Cooperation and Development Institute во партнерство со Europe in my region, во соработка со #НМСМ и Министерство за локална самоуправа.

Сподели на