Регионален форум за градење партнерства за претприемачко учење

Националниот младински совет на Македонија ве поканува на Регионалниот форум за градење партнерства за претприемачко учење кој се организира во рамки на проектот „Балкански млади: поврзување на едукацијата, способностите и партнерскиот потенцијал во регионални практики за вработување“. 
Регионалниот форум преставува платформа која ќе овозможи да се поттикне градењето на партнертства за претприемачко учење во регионот на која ќе бидат присутни 120 претставници од младински организации од регионот, претставници од владини и професионални тела, млади претприемачи и успешни студентски компании. 
Форумот ќе се одржи во периодот од 26 до 28 октомври во Хотел Александар Палас, Скопје. 
Доколку сакате да учествувате на настанот, најавете го вашето присуство со пополнување на формата достапна на следниот линк: https://forms.gle/YFEbdXjMdyWHWKeQA
Рокот за пријавување е 20 октомври 2022г., по што формата ќе биде затворена поради ограничен број на места.
Целосната агенда за настанот ќе биде доставена дополнително.
Проектот „Балкански млади: поврзување на едукацијата, способностите и партнерскиот потенцијал во регионални практики за вработување“ е поддржан од Европска Унија и има за цел да придонесе за младински претприемачки можности и да ги зајакне перспективите за вработување на младите од Западен Балкан.

Сподели на