Ромската жена во 21ви век: Можности, придонеси и предизвици

Коалицијата Khetane по повод 8 Март – Меѓународен ден на жената во рамки на проектот “Ромската жена, моќ на промена на Западен Балкан и Турција” поддржан од ЕУ, спроведуван од Рома Актив Албанија во соработка со националниот партнер РРОМА организира панел дискусија “Ромската жена во 21ви век: Mожности, придонеси и предизвици”. Настанот ќе се одржи во просториите на ЕУ куќа (Europe House Skopje). Поради запазување на протоколите од КОВИД-19, панел дискусијата ќе биде пренесувана во живо на нашата фејсбук страницата.
Агендата на настанот е следна:
10:30 – 10:50 Воведно обраќање и поздравни говори
– Г-ѓа Елизабета Ѓоргиевска – Сопруга на Претседателот
– Г-дин Дејвид Гир, шеф на делегација на ЕУ во Република Северна Македонија
– Г-дин Мустафа Јакупов, претставник од коалиција KHETANE
10:50 – 11:50 Панел „Жените Ромки во 21 век – можности, придонеси и предизвици“
Г-ѓа Дилбера Камберовска – „ДАЈА“ Куманово
Г-ѓа Кјмет Амет – РАЖМ „ЛУЛУДИ“ – Скопје
Г-ѓа Сузан Амет – „МИР“ – Скопје
Г-ѓа Енисе Демирова – „Черења“ – Штип
Модератор г-дин Ерол Адемов
11:50 – 12:00 Заклучоци, завршно обраќање и затворање на настанот

Сподели на