Трансформација на улогата на жената во правото и новинарството

“Трансформација на улогата на жената во правото и новинарството”
Дали постојат граници за жената во општествениот живот, колку е изразена родовата нееднаквост и кои активности се превземаат истото да се промени, се само мал дел прашања на кои ставивме висок акцент.
ЕЛСА Северна Македонија организира конференција на тема “Трансформација на улогата на жената во правото и новинарството”.
На ден 11.03.2021 година Ве повикуваме да го обележиме овој месец истакнувајќи ги предизвиците и препреките со кои жените се соочиле или не за да дојдат на врвот на својата кариера.
 
Предавачите ќе бидат објавени наскоро.
Своето учество може да го пријавите на мејл:
[email protected], најдоцна до 10.03.2021 (среда) до 00:00 часот.
Котизацијата за истата е :
200 денари за надворешни учесници и 150 денари за членови.
За учество на конференцијата следува сертификат.
Ве очекуваме!

Сподели на