ЦМА Крик е во потрага по ESC волонтер на краток рок во Словенија

Каде: Словенија
Термини за волонтирање: 01.07.2023 – 25.08.2023
Хостинг организација: ЗАВОД МАНИПУРА

Завод Манипура е невладина организација, основана во 2008 година, со главна цел да ги поддржи младите луѓе со помалку можности и нивните семејства. Главните активности се:
– локална младинска работа
– меѓународна младинска работа
– активности за деца
– курсеви за обука за младински работници
– курсеви за обука за родители
– психотерапија и советување.

Локална младинска работа вклучува работилници за интеркултурно учење со локални млади и волонтери од ЕСС, неделни активности на младински клубови, како што се спортови, друштвени игри, активности на отворено и специјални настани за средни училишта. Нашата меѓународна младинска работа вклучува прифаќање на волонтери, испраќање и координирање на краткорочни ESC проекти за млади луѓе со помалку можности и посебни потреби, долгорочни ESC проекти, младински размени, тајм-аут и проекти за искуствено учење за белгиските млади во соработка со Wingerdbloei vzw, најголемиот Белгиска институција за млади во ризик. За време на училишниот распуст организираат активности и креативни работилници за локалните деца. Покрај ова, подготвуваме тематски работилници за деца во соработка со локалните основни училишта и градинки. Курсевите за ефективно родителство се дел од програмата „Неверојатни години“ и ги спроведуваме во соработка со регионалните социјални служби. Нашата работа со младите и децата се заснова на искуствено учење и ефикасно го поддржува развојот на многу различни вештини, од практични до социјални вештини.

За повеќе информации, ве молиме проверете го инфо пакетот.

Рокот за пријавување е продолжен до 23.05.2023 година
Доколку сте заинтересирани да аплицирате, ве молиме аплицирајте на следниот Формулар за апликација или ако ви требаат повеќе информации, ве молиме контактирајте не на [email protected]

Сподели на