Чекор кон кариерата од твоите соништа

Ве покануваме да се приклучите во јавната дискусија – Чекор кон кариерата од твоите соништа, дел од истоимениот проект на Младите можат. На настанот ќе имате можност да слушнете за состојбата со политиките за кариерен развој на младите луѓе на национално ниво и чекори кои треба да се преземат, за клучните елементи за да имаме млади кои се свесни за својот потенцијал, инвестираат во себе и јасно чекорат кон кариерата од нивните соништа.

На јавната дискусија како говорници ќе учествуваат:
• Горазд Смилевски – консултант во областа на кариерен развој и генерален менаџер на Бизнис Академија Смилевски
• Александра Филипова – координатор за членство во Национален младински совет на Македонија
• Никица Манџуковски – студент, учесник на програма за кариерен развој на Младите мож

Линк за пријавување за настанот: http://bit.ly/karieraodsonishtata

„Чекор кон кариерата од твоите соништа“ е проект реализиран од Младите можат, поддржан од WEB4Yes, Европската Унија и НМСМ, во периодот од октомври 2019 до октомври 2020 во партнерство со студентската организација ИАЕСТЕ Македонија. Јавната дискусија е последниот настан од низата имплементирани активности која ќе го заокружи целиот проект кој имаше за цел да ја зголеми вработливоста на младите во нашата држава. Младите можат е здружение на граѓани, формирано од млади за млади во 2009 година во Скопје. Постоиме 11 години и броиме 65 активни членови и над 1000 млади луѓе кои биле дел од нашите активности, кои секојдневно придонесуваат во работата на организацијата. Ќе ни биде особено задоволство доколку присуствувате на настанот и придонесете во дискусијата.

Сподели на