Јавна дискусија по повод измени во Законот за субвенциониран студентски оброк

Законот за субвенциониран студентски оброк кој стапува на сила на 15ти септември оваа година, има потреба од измени и приспособување кон моменталната состојба.
Универзитетското студентско собрание на УКИМ ги повикува сите студенти, подмладоци на политичките партии, Министерството за образование и наука, младински организации и организации за млади, средношколците и сите останати кои се засегнати од овој закон да се вклучат на 6ти мај(четврток) на јавната дискусија на платформата zoom и да го дадат своето мислење во врска со потенцијалните измени на законот.
Линк до состанокот: https://us02web.zoom.us/j/89159499761

Сподели на