Прашалници за Youth Policy Labs – YPL

Националниот младински совет на Македонија (НМСМ), во рамки на “Civic Engagement Project – Youth Policy Labs”, спроведува прашалници за младите (15-29 години) од Општина Кумано и Општина Кратово. Целта на овие прашалници е да се увиди дали младите се запознаени со Законот за младинско учество и младински политики, а воедно прашалниците имаат и информативен карактер. Регионален спроведувач на дел од активностите наменети за Североисточниот плански регион е Центар за интеркултурен дијалог (ЦИД), како регионална канцеларија на НМСМ.

Прашалникот за младите од Општина Куманово можете да го најдете ОВДЕ.

Прашалникот за младите од Општина Кратово можете да го најдете ОВДЕ.

Повик за обука – Зазеленување на младинските работници

Greening Youth Workers споделува можност за обука во период од 25.09-02.10.2021 во Струга, С.Македонија. 

На оваа размена, младинските работници ќе имаат можност да се стекнат со знаења на теми како зелена економија, зелени работни места и зелени компетенции. Обуката ќе биде одржана од двајца тренери од Унгарија и Грција,кои се партнери на Greening Youth Workers. Повеќе информации можете да најдете ОВДЕ.

Доколку сте заинтересирани за да се пријавите на размената или имате повеќе прашања, напишете на [email protected]. За апликација испратете ваши лични податоци и кратко мотивациско писмо. 

 
Напомена: Учесниците на размената  не мора да се вакцинирани, но ќе треба да направаат PCR тест, кој ќе биде рефундиран. Патните трошоци и сместувањето се исто така покриени.