[wpml_language_selector_widget]

Повик за практикант/ка во Сфера Интернешнал Битола

СФЕРА Интернешнал објавува повик за вклучување на практикант/ка во канцеларијата во Битола:
 
ПРОФИЛ:
• Желба за стекнување нови знаења
• Основно познавање на Microsoft Office и интернет пребарување
• Одлично познавање на македонски и англиски јазик

ОДГОВОРНОСТИ:
• Kреирање и објавување содржини на sferainternational.org
• Комуникација со локални и интернационални волонтери
• Логистика при организирање на настани
• Креирање на извештаи за организираните настани

Период на практикаство: 1 октомври – 1 јануари 2022 (3 месеци)
Локација на практикантство: Млади Хаб – Битола
Ангажман: до 30 работни часови неделно
Старосна граница: 18-34 години
Надомест: Месечен надоместок обезбеден од програмата за ПРАКТИКАНСТВО на АВРМ, се предвидува финансиска поддршка во износ од 9.000,00 денари месечно (со вклучено осигурување за инвалидност и телесно оштетување причинето со повреда на работа и професионална болест и данок на личен доход) за периодот за кој се извршува практичната обука.
Постои можност за вработување по завршувањето на праксата.
Начин на пријавување: Вашето CV испратете го на [email protected] со назнака ПРИЈАВА за ПРАКТИКАНСТВО, најдоцна до 21.09. 2022 год.

Само кандидатите кои ќе бидат селектирани за интервју ќе бидат контактирани. СФЕРА го задржува правото да го пролонгира на повикот доколку смета дека истото потребно.

Повик за нови членови на МОФ/Thirje për antar të rinjë në FRA

Младински образовен форум (МОФ) отвора повик за нови членови во младинските клубови!
Forumi Rinor Arsimor po hap një thirrje për antar të rinjë në klubet rinore!
 
Tи викаат дека многу објаснуваш и зборуваш? Бујрум во дебатен клуб!
Të thonë se shumë japish shpjegime dhe flasësh? Bujrum në klubin debatues!
 
Не знаеш каде да се обратиш, а сакаш да спречиш неправда? Дојди во Учиме Право!
Nuk dish ku të drejtohesh, por dëshiron të ndalosh padrejtësite? Eja në Мësojmë drejtësi
Креативен/а си? Сакаш преку уметноста да постигнеш некаква општествена промена? Артивизам клубот е вистинското место за тебе.
Je kreativ?Dëshiron përmes artit të arrish të bësh ndryshime në shoqëri? Klubi artivizmit është vendi i duhur për ty. 
 
Сакаш да анализираш и пишуваш? Те чекаме во Новинарски клуб!
Dëshiron të analizosh dhe të shkruash? Të presim në klubin e gazetarisë!
Пријави се тука! Aplikoni këtu!

 

Отворен повик за практиканти во ЦМА КРИК

Центар за младински активизам КРИК отвора повик за 2 практиканти кои ќе обавуваат практикантска работа во КРИК!

Програмата и активностите на кои практикантите ќе учествуваат се планира заедно со селектираните практиканти.

Главни активности и ангажман: 

– Дел од сите активности кои Крик ги организира

– Поддршка на извршната канцеларија на Крик во административното работење

– Директна работа со целна група (млади лица со попреченост и без)

– Логистичка поддршка на активностите.

Време на обавување на практиканството: во тек на работната недела, во период од 8/9 до 16/17 часот. Работните часови на праксата се одредуваат заедно со практикантите.

По потреба, дел од активностите се одвиваат и во други градови во Македонија, понекогаш и во текот на викендите.

Услови и обврски на практикантите

Сите заинтересирани кандидати за учество во практикантската програма потребно е да:

 • Бидат на возраст од 18 до 32 години
 • Да не се во работен однос
 • Да имаат завршено најмалку основно образование
 • Да можат да извршуваат практикантска работа во времетраење од три месеци

Избраните кандидати ќе ги имаат следниве услови за извршување на практикантската работа:

 • Назначено ментор лице кое ќе ги следи во текот на целата пракса
 • Назначено одговорно лице од ЦМА КРИК кај кое ќе може да се обратат во текот на целата пракса
 • Месечен надоместок во висина од 9 000 мкд
 • Можности за учество и вмрежување на настани
 • Можност за вработување по завршување на практиканството
 • Стекнување на нови вештини, знаења и компетенции.

Обврските кои ќе ги имаат практикантите се следните:

 • Уредно, совесно и навремено извршување на доверените задачи;
 • Учество во секојдневната работа на Крик
 • Чување на класифицирани и доверливи податоци стекнати за време на практиканството
 • Почитување на интерните протоколи и прирачници за работа на Крик

Практикантите ќе бидат вклучени во активностите:

Практикант 1-поддршка на социјална услуга-живеење со 24 часовна поддршка на лица со попреченост

Практикант 2- поддршка на работата на извршната канцеларија на Крик и центарот за окупациона терапија

Започнување на практикантсвото: очекувано средина на октомври 2022 до средина на средина на јануари 2023 (3 месеци) 

Можни се и патувања кои ќе се одредат во текот на практикантството.

Сите заинтересирани кандидати можат да аплицираат со пополнување на оваа форма ТУКА

Повикот е отворен до 22.09.2022