Aплицирај за Глобал Шејпер!

Дали сакате да бидете дел од позитивни промени и да ја „обликувате“ заедницата преку сопствена иницијатива? Дали сте на возраст од 18 до 27 години? Сакате одлична дружба, размена на идеи и вмрежување со млади професионалци и лидери од целиот свет? Дали ви е важен личниот и професионалниот развој? Ако одговоривте да на овие прашања, можеби токму ВИЕ сте новиот Шејпер кој го бараме!

Кои сме ние?
Глобал Шејперс Скопје Хаб е дел од Заедницата на Глобал Шејперс (Global Shapers Community) која e инцијатива на Светскиот економски форум (World Economic Forum – WEF). Таа е мрежа од над 10.100 Шејпери и над 450 хабови ширум светот, равиени и водени од млади индивидуалци кои се исклучителни во својот потенцијал, успесите и постигнувањата кои ги имаат зад себе и желбата да придонесат во нивните заедници.

Што е Шејпер?
Шејперите (Global Shapers) се високо мотивирани млади луѓе, на возраст 18-27 години, кои имаат голем потенцијал за идни лидерски улоги во општеството. Тие се избрани врз основа на нивните постигнувања, лидерски потенцијал и посветеност да направат разлика и да ја „обликуваат заедницата” во која работат и живеат.


 Што треба да направите доколку сакате да се пријавите?

Ако сте заинтересирани, пополнете ја пријавата на следниот линк: https://forms.gle/qpcLFj2WvfSQxzio7 и испратете ни ја вашата биографија/CV на – [email protected]. Ве очекуваме! Рокот е до четврток (31.03.2022).

Сподели на