Повик за натпревар ЗЕЛЕНИ ИДЕИ 2021

Здружението за социјални иновации „АРНО“ вчера, 06.04.2021, го отвори повикот за натпреварот ЗЕЛЕНИ ИДЕИ 2021, кој ќе биде отворен до 12 мај 2021 година.

 

Сите граѓаните кои сметаат дека имаат идеја за зелен, одржлив бизнис можат да аплицираат на натпреварот „Зелени идеи“, а повеќе информации за самиот натпревар, критериумите и аплицирањето може да најдете на www.zeleniidei.mk .

 

Сите заинтересирани за аплицирање на натпреварот „Зелени идеи 2021“ може да пријават за учество на работилници на кои ќе можат да добијат соодветна обука за пополнување на апликацијата и на КАНВАС БИЗНИС МОДЕЛОТ.

 

1. Првата работилница ќе се одржи онлајн на 13.04.2021 (вторник) (10-14ч).

Заинтересираните кандидати за првата работилница можат да се пријават преку пополнување на формуларот на овој линкнајдоцна до 12-ти април 2021, 10:00 часот.

 

2. Втората работилница ќе се одржи онлајн  на 14.04.2021 (среда(10-14ч).

Заинтересираните кандидати за втората работилница можат да се пријават преку пополнување на формуларот на овој линкнајдоцна до 13-ти април 2021, 10:00 часот.

 

3. Третата работилница ќе се одржи онлајн на 17.04.2021 (10-14ч).

Заинтересираните кандидати за првата работилница можат да се пријават преку пополнување на формуларот на овој линкнајдоцна до 16-ти април 2021, 10:00 часот. 

 

4. Четвртата работилница ќе се одржи онлајн на 04.05.2021 (вторник) (10-14ч). (дополнително ќе се соопштат деталите за четвртата работилница)

 

Повеќе информации за работилниците, може да најдете ОВДЕ

Промотивен настан -зелени идеи 2021

Здружението за социјални иноваци „АРНО“ кани на промотивен настан за натпреварот „ЗЕЛЕНИ ИДЕИ 2021“ кој го организира седми пат по ред. Натпреварот е објавен на веб страница zeleniidei.mk и е отворен до 12-ти мај
Промотивниот настан ќе се одржи на 06-ти април (вторник) 2021, во 12 часот (онлјан). Настанот е јавен и бесплатен, и не е потребна регистрација. Настанот ќе биде пренесуван во живо на фејсбук страницата на АРНО.
АГЕНДА:
– Добредојде, контекст, новини за натпреварот – Ирина Јаневска, АРНО
– Магијата на зелената економија- Кристиан Шопов, еко-магионичар и поранешен регионален победник
– Формулар за аплицирање и работилници: што, како, кога, каде – Ивона Крстевска, АРНО
– Совети за зелени бизниси од сертифицирани консултанти– Влатко Данилов, Management Consulting Association “MCA-2000”
– Поддршка за зелена економија- ФИТР, Македонија 2025
– Предизвиците и гордостите на WISE group, Софија Дацева минатогодишна регионална победничка
– Време за одговори на прашањата од оние кои го следат преносот во живо
– Повик за пријава за бесплатни садливи картички и совети како се расте цвеќе од хартија со семе.
Го очекуваме вашето присуство.
Слободно споделете ја оваа информација со потенцијални апликанти и поддржете го развојот на зеленото и социјално претприемништво.
Благодариме ❤