Lublin European Youth Capital 2023 ⎸ Opening Ceremony

Save the date! 📅 Запознајте го Лублин – првата Полска Европска младинска престолнина. Овој шармантен град во делот на југоисточна Полска во голем стил го започнува своето патување како Европска младинска престолнина за 2023 година.

Дознајте зошто Лублин е уникатно и инспиративно место за младите да живеат, работат и напредуваат. Токму бидејќи нема подобар начин да го дознаете градот како таков, придружете се на една прекрасна вечерна церемонија полна со уметнички изведби.

Церемонијата можете да ја проследите директно од Лублин на 16 март 2023 година во 18:00 часот по средноевропско време.

Преносот во живо можете да го проследите на фејсбук и на инстаграм.

Повеќе за Лубин 2023 можете да пронајдете тука.

Сподели на