YouthWiki: Работилница за младински политики

На 11 април 2023 година (вторник) со почеток во 11 часот, придружете ни се на „YouthWiki: Работилница за младински политики“ во Europe House Skopje!

За време на работилницата, ќе можете да ја истражите платформата #YouthWiki – првата онлајн енциклопедија и сеопфатна база на податоци за младинските политики.

Настанот ќе го започнеме со воведни зборови од Марко Ѓоргиевски, директор на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност; Маријана Ангелова, генерален секретар на #НМСМ; и Ане Матевска, програмски координатор во #НМСМ.

Дополнително, ќе има и модерирана дискусија за актуелните младински политики опфатени со сите 10 поглавја на #YouthWiki. Не ја пропуштајте оваа шанса да се вклучите во разговорот!

За повеќе информации, можете да ја погледнете целосната агенда достапна на овој линк.

За да го пријавите вашето учество, пополнете го следниов формуларот достапен тука.

Ве очекуваме!

Сподели на