Повик за кастинг

ЗДРАВО ✨ МЛАДИ ✨
ОХО Продукција објавува кастинг за главни и споредни улоги во краткиот игран филм со работен наслов „Еден тон патлиџани” во режија на Сандра Ѓоргиева.

Во потрага сме по момци и девојки на возраст помеѓу 16 и 19 години од Скопје и околината на Скопје. Ги повикуваме сите заинтересирани да се пријават на кастингот ИСКЛУЧИВО на:

📩[email protected]
најдоцна до 25.05.2021 (вторник).

За пријавување потребно е да ни испратите:
🔘Име, презиме и возраст
🔘Фотографија од цела фигура (без филтри и очила за сонце)
🔘Кратко видео со претставување (до 1 минута)
🔘Согласност од родител (за лица под 18 години)

🔘За сите дополнителни прашања и информации обратете се на горенаведениот мејл. За полесна навигација низ процесот, ве молиме внимателно следете ги добиените инструкции. Ви благодариме

Најава за повик за апликации

Мрежата на Зголемување на граѓанското учество во Дигиталната агенда – ИЦЕДА објавува:

ОГЛАС

ПОВИК ЗА АПЛИКАЦИИ

ИЦЕДА со задоволство ве информира за претстојниот Повик за апликации што би обезбедил поддршка на ГО за промовирање на Дигиталната агенда преку првиот циклус на грантовата шема за мали грантови ЛОТ 1: Доделување на субгрантови за центрите за поддршка на е-Влада, доделување 15 мали грантови на ГО од Албанија, Косово, Црна Гора, Северна Македонија и Србија (целта е приближно 3 грантови по земја), во опсег од 13.000 до 17.000 евра по грант. Времетраењето на спроведувањето на одделните грантови е 18 месеци.

ИЦЕДА ќе им обезбеди поддршка на ГО за спроведување иницијативи во нивните матични земји, со доделување на мали грантови кои ќе придонесат за постигнување на следниве општи цели:

 

  • да се зголеми капацитетот на ГО и медиумите за справување со предизвиците поврзани со дигиталната агенда, овозможувајќи им да станат активни учесници во процесот;
  • да се зајакне улогата на ГО во помагање на државните институции за подобро искористување на потенцијалот на информатичко-комуникациските технологии (ИКТ) со цел да се подобри квалитетот на нивните е-услуги за граѓаните и да се зголеми нивната отвореност, вклучително и постигнување поголема транспарентност и одговорност преку развој на ефикасни е-владини системи;
  • да се зајакне довербата и безбедноста на интернет преку обезбедување обуки и подигнување на свеста преку мрежа на ГО кои промовираат дигитална писменост, вештини и вклученост на регионално, национално и локално ниво;
  • да се зголеми видливоста на прашањата поврзани со Дигиталната агенда во граѓанското општество и медиумите;
  • да се зголеми побарувачката на граѓаните за квалитетни е-услуги преку обука и подигање на свеста од страна на ГО.

Подобност на кандидати

Кандидатите и ко-кандидатите треба да:

 

  • се непрофитни организации и да се регистрирани како граѓанска организација;
  • се регистрирани во Албанија, Косово, Црна Гора, Северна Македонија или Србија најмалку 1 година пред датумот на објавување на повикот и;
  • имаат едногодишно искуство во спроведување на проекти во Албанија, Косово, Црна Гора, Северна Македонија или Србија.

Една организација може да аплицира само со една проектна апликација како водечки кандидат и може да учествува во само една дополнителна апликација за проект како ко-апликант/партнер. Една организација може да учествува во два проекти. Исто така, една организација може да учествува во најмногу два проекти како партнер. Понатаму, приоритет ќе се даде на проектите што ќе имаат договор за директно партнерство со локалните или централните институции.

Целосниот повик за апликации ќе биде објавен во третата недела од август 2020 година.

Следете ги Фејсбук и Твитер профилите со @ICEDAproject за повеќе информации за проектот.

 

Проектот „Зголемување на граѓанското учество во Дигиталната агенда – ИЦЕДА“ е кофинансиран од Европската унија и го спроведуваат Фондација МетаморфозисОтворени податоци Косово (ODK), Академија за е-владеење (eGA), Центар за истражување, транспарентност и отчетност – CRTALëvizja MJAFTНВО 35 MM.

 

 

ТЕКСТ

Повик за двајца креативци

На тимот на Блинк 42-21 му недостасуваат двајца креативци:
➡ Графички дизајнер
-да креира визуелен идентитет за нашите проекти, да изработува дијзани за дигитални материјали за социјални медиуми, веб и материјали за принт.
➡ Менаџер за дигитален маркетинг
– да ги води профилите на нашите проекти на социјалните медиуми и да реализира кампањи, ПР и веб промо.
Првите три месеци (пробен период) кандидатите ќе бидат ангажирани со Договор преку авторска агенција, а потоа со Договор за вработување.
Сите заинтересирани треба да испратат CV & Portfolio на [email protected]