Social and Cultural Inclusion

Главната цел на проектот е да придонесе кон постигнување социјална и културна инклузија на лицата со попреченост преку мобилност и неформално образование. На краткорочно ниво, проектот има за цел да им понуди знаење, вештини и можности за патување на младите со попреченост, да ја поттикне нивната мотивација да работат на нивната лична независност и да придонесат за нивниот социјален и личен развој.
📅 Поминавме 2 интересни недели со 8 волонтери од Романија и Франција, кои волонтираа во Крик.
📌Во текот на двете недели волонтерите се запознаа со различните култури кои постојат во Македонија како и старите занаети кои сè уште постојат.
🎞️Погледнете го видеото за старите занаети кое волонтерите сами го подготвија.
🇲🇰🇷🇴🇫🇷

Повик за учество на работилници Октомври-Декември 2021

Центарот за младински активизам ЦМА Крик објавува повик за учесници во работилници во – ДСУ за рехабилитација и образование „Св. Наум Охридски“ на тема “Здрав живот”

Младинските програми опфаќаат циклус од 10 работилници кои се имплементираат еднаш неделно во период октомври – декември 2021. Работилниците ќе се одржуваат во просториите на ДСУ за рехабилитација и образование „Св. Наум Охридски“, секој четврток со почеток во 15 часот. Работилниците се со времетраење од 1 час.

Работилниците опфаќаат едукативни, креативни и забавни активности кои се наменети за млади лица со интелектуална попреченост и млади лица со типичен развој.

Целта на младинските програми е зголемување на социјалната инклузија на младите лица со попреченост и градење на еднакво, демократско и инклузивно општетсво.

За да бидете дел од работилниците, аплицирајте на следниот линк.

 

Доколку имате дополнителни прашања, обратете се со мејл на  [email protected]