Europe House Skopje наградува!

Поддршката и интересот што го добиваме од нашите поддржувачи на Фејсбук e непроценлива. 🙏
Сакаме да ви изразиме благодарност што нè следите❗
Сè ближиме кон 5️0,000 следбеници на нашиот фејсбук профил и сакаме да ве наградиме!
За шанса да победите, сè што треба да направите е да ја посетите нашата Фејсбук страница, да кликнете на копчето „LIKE“, да означите (tag) во полето за коментари една личност со која сакате да гледате серии, да присуствувате на културни настани или да слушате музика заедно. 🎵🎞️🎭
Наградите ќе бидат распределени на 5 добитници кои ќе бидат одбрани по случаен избор и објавени на нашата Фејсбук страна.
Во рамките на наградната игра ќе бидат доделени:
– 1 x Годишна претплата на Нетфликс стриминг видео сервис
– 1 X Годишна претплата на Спотифај аудио стриминг
– 10 X Карти за културни настани (кино, театар, концерт…)
Право на учество во наградната игра имаат само полнолетни физички лица кои живеат во 🇲🇰. Добитниците ќе може да си ги подигнат наградите во просториите на Europe House Skopje.
Mbështetja dhe interesimi që marrim nga mbështetësit tanë në Facebook janë shumë të çmueshme prandaj duam t’ju falënderojmë që na ndiqni!
Jemi shumë afër për t’i bërë 50,000 ndjekësve në profilin tonë në Facebook dhe prandaj duam t’ju shpërblejmë!
Për një shansë për të fituar, duhet të vizitoni faqen tonë në Facebook, të klikoni butonin “LIKE”, të shënoni (tag) në pjesën e komenteve një person me të cilin dëshironi të shikoni seriale, të ndiqni ngjarje kulturore ose të dëgjoni muzikë së bashku.🎵🎞️🎭
Pesë fitues do të përzgjidhen në mënyrë të rastësishme dhe do të fitojnë çmimet e cekura më poshtë. Emrat e tyre do të publikohen në faqen tonë në Facebook.
Në kuadër të lojës shpërblyese do të dhurohen:
– 1 x Abonim vjetor për Netflix online video streaming
– 1 x Abonim Vjetor në Spotify Audio Streaming
– 10 X Bileta për ngjarje kulturore (kinema, teatër …)
Të drejtë pjesëmarrjeje në lojën shpërblyese kanë vetëm personat e rritur që jetojnë në 🇲🇰. Fituesit do të mund t’i tërheqin çmimet e tyre nga Europe House Shkup.

Финале | Дебатен турнир за млади (МТТ)

Младински образовен форум, во соработка со Институтот за комуникациски студии како дел од кампањата „Разбистри сѐ“, ве поканува на финалето на Дебатниот турнир за млади на тезата „Овој дом би го приватизирал управувањето со водните ресурси“, што ќе се одржи на 30 октомври (сабота) во 14:30 часот во Europe House Скопје (бул. „Св. Кирил и Методиј“ 52б).
Турнирот ќе се реализира во форматот на Британска парламентарна дебата, на кој повеќе од 20 средношколци од целата држава ќе дебатираат за зададената теза во тимови на две страни – влада и опозиција. Младите дебатери ќе имаат можност практично да ги применат знаењата стекнати од дебатната програма на МОФ, а победниците да станат предавачи и да учествуваат на меѓународни турнири.
Кампањата „Разбистри сè“ ја спроведува Институтот за комуникациски студии и е финансиски поддржана од Британската амбасада во Скопје.

Повик за зачленување во Артивизам клуб

Сакаш да се пожалиш за проблем во твоето маало, но не знаеш каде да се обратиш?🤔 Сакаш да направиш промена во твојата локална заедница, но не знаеш како? 😞Или можеби имаш идеја за младинска акција, но ти треба помош и поддршка од истомисленици? 🗣
👉Вистинското место за тебе е во клубот Артивизам😎, #ПреземиАкција и приклучи се на следниот линк:
https://forms.gle/CMZxX36y97WAiYYd6
 

Повик за членови на Новинарски клуб

Младински образовен форум и Радио МОФ го отвораат Повикот за членови на третата генерација на Новинарскиот клуб 🎉
Ако си средношколец кој се мисли дали да се запише на Новинарски факултет, студент кој има што да каже или новинар – аматер ова е Клубот за тебе:
👩‍💼📖 Учествувај на забрзаниот курс по новинарство одржан од наградувани новинари на Радио МОФ.
🎤 Дружи се и учи од менторот на клубот – Огнен Јанески.
✍ Објавувај ги своите интервјуа, текстови, подкасти и видеа на Радио МОФ.
Пријави се со пополнување на Формуларот достапен на линкот – https://forms.gle/E9MULX6LTnLGqLSw5
Повикот е отворен до 7 ноември (недела), 23:59 часот.