Повик за вработување за физиотерапевт

Позиција: Физиотерапевт

Работни часови: Целосно работно време (40 часа неделно) Понеделник до петок од 9 до 17 часот. 

Локација: Црниче, Скопје

Вид договор: Можност за договор за вработување или договор на дело 

Позадина:

Проектот Добивање живот “- Деинституционализација на жителите на институцијата Специјален Завод – Демир Капија, се очекува да поддржи преселување на 45 лица со интелектуална попреченост од установата  во 9 независни станбени единици во  Вардарски регион. Со цел да се обезбеди поддршка на лицата со интелектуална попреченост што ќе живеат во независните станбени единици, ПИН и ЦМА КРИК ќе ангажираат персонал кој ќе обезбеди помош и поддршка.

Должности и одговорности ( Физиотерапевт )

Ја координира работата со колегите во службата
Применува и спроведува активности за функционалниот и моторниот развој на корисниците, соодветно на нивните потреби
Постапува по стандарди и процедури од подрачјето за коешто е стучен, следи и применува современи методи и техники на работа
Презема активности за подобрување на телесната функционалност и моторниот развој кај корисниците, и извршува дневни активности кои водат кон социјализација и социјално вклучување
Учествува во изведување на програмски активности насочени кон стимулирање на развој, заедно со членовите на стручниот тим
Заедно со Раководителот на службата и лекарот определуваат целна група на корисници кои ќе бидат опфатени со физиотерапевтски третман
Спроведува индивидуални и мануелни масажи, вежби за релаксација, вежби за попуштање на спазмот, вежби за јакнење на мускулатура, вежби за попуштање на контрактури

Потребни квалификации:

  • да биде државјанин на Република Северна Македонија
  • активно да го користи македонскиот јазик
  • да се биде возрасен над 18 години
  • да имаат општа здравствена способност за работата
  • со правосилна судска одлука да не е осуден на забрана за вршење професија, дејност или должност
  • Ниво на образование – Високо стручно образование

Како да се аплицира

Мажите и жените се подеднакво охрабрени да аплицираат. Ве молиме, испратете CV на е-адресата: [email protected] и [email protected]

Насловот треба да ја наведува позицијата на работата и вашето име Пр. Физиотерапевт Петар Петровски. Апликациите поднесени во други форми нема да бидат разгледани.

Само селектираните  кандидати ќе бидат контактирани. Сите кандидати се охрабруваат да аплицираат. Рокот за пријавување е до 25-ти јануари 2022 година, во 23:59 часот.

Плата 

Обезбедени месечни средства во бруто сума од 28 290 мкд. Можност за вработување со договор за вработување или договор на дело.

Договор за вработување-19 211 мкд

Договор на дело-25 146 мкд

Разговор за приватност #4 – Заштита на личните податоци во ера на е-трговија 

Ве покануваме на четвртата средба во рамки на иницијативата „Разговори за приватност“ која ќе биде на тема „Заштита на личните податоци во ера на е-трговија“. На средбата ќе присуствува Игор Кузевски, експерт за заштита на лични податоци и поранешен заменик директор на Агенцијата за заштита на лични податоци. Четвртиот „Разговор за приватност ќе се одржи на 21 февруари, со почеток во 15 часот во Јавна соба (Јавна соба се наоѓа на ул. 50-дивизија, бр.22 во Скопје. Локацијата можете да ја видите на овој линк.)

 

Учесниците на средбата ќе имаат можност да дознаат нешто повеќе околу ризиците при купување и плаќање преку интернет и начините на кои овие ризици можат да се надминат, а ќе биде обезбеден и простор за дискусија и размена на искуства на темата.

 

Агендата за настанот можете да ја најдете во прилог на оваа порака, а вашето учество можете да го пријавите со пополнување на формуларот достапен на овој линк.

 

За учесниците кои не се од Скопје, патните трошоци за учество на средбата ќе бидат рефундирани во висина на повратен автобуски билет од местото на живеење до Скопје. За да го направиме ова, ќе биде потребно да ни доставите оригинални сметки и билети од патувањето.

 

Доколку ви се потребни било какви информации околу средбата, ве молам контактирајте ме.

Youthpreneur Talks #1

We proudly present the first talk in the series of YOUTHpreneur Talks!
With our YOUTHpreneur Talks, our goal is to bring young and successful entrepreneurs and businesspeople in the spotlight and motivate young people to start their own business or startup.
Our Zoom podium will be shared by:
📣 Olga Rajchikj – Co-Founder of Challenger
📣 Orhan Bagashov – Founder & CEO of eBionics
📣 Artan Xhemaili – Co-Founder of Adaptech LLC
📣 Andrej Kocevski – Co-Founder & CEO of WhisperCash 
Join us to hear their inspiring stories and experiences. And ask them everything that interests you in the world of business and (social) entrepreneurship.
📅 When: 15 February, Tuesday at 6:00 PM
🌐 Where: Online on Zoom
🔗 Link to the event: 
Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/83276913054…
Meeting ID: 832 7691 3054
Passcode: 827886
YOUTHpreneur Talks are supported by American Corner Skopje.