Повик за учество на тренинг курс „Сајбер Младински работници“

❓Дали ковид-19 пандемијата влијаеше или сѐ уште влијае на вашата работа со млади?
❓Дали сакате да изградите или можеби да ги надоградите вашите капацитети за креирање и импплементирање на нови и иновативни програми во сферата на младинската работа?
Ако одговорот на овие две прашања е ДА, тогаш пријавете се на следниов линк 👉https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfKBIPrPsA6iQ…/viewform
👥 Повикот е наменет за 4 учесници/чки – младински работници/чки, младински лидери/ки, волонтери/ки или вработени во организации, младински клубови, младински центри или слично 18+

📦Прочитајте повеќе во информативниот пакет достапен на линкот. 

Прашалник за млади и нивни главни теми од интерес

Група на млади лица од Македонија и Италија подготвија краток прашалник за да спроведат истражување за тоа кои се главни теми од интерес на младите во Европа.

 

Резултатите од истражувањето во форма на извештај ќе бидат искористени со цел да се влијае на релевантните чинители за преземат одредени акции.

 

Прашалникот е креиран во рамки на Иницијативата на панелот We and us, кој е дел од проектoт NEUEYT!

 

Линк до прашалникот: https://form.jotform.com/221782941550053