Повик за учество на младинска размена „Лица на миграција“ во Словачка

Младинскиот центар Кавадарци има отворен повик за млади за учество на младинска размена која ќе се одржи во Словачка во Долни Кубин.

Главен фокус на размената ќе биде миграцијата и на тоа како младите се прилагодуваат на нормалниот живот во одредена земја.

25 млади (5 од секој земја) од 5 европски земји (Германија, Полска, Португалија, Северна Македонија, Словачка) ќе учествуваат на оваа размена.

Учесниците ќе бидат на возраст од 16 – 18 години.

Размената ќе се реализира од 17-ти до 24-ти Април, 2023 година. 

Сите заинтересирани можат да се пријават на овој линк.

Oбука за медиуми и претставници на младински организации

Младински Сојуз Kрушево организираат Обука за медиуми и претставници на младински организации „Градење на двонасочна комуникација – Информации и податоци за млади, како ги комуницираме?“ која ќе се одржи во Скопје од 16 – 18.02.2023 во хотел “Queens” во ТЦ Зебра во Капиштец.

Притоа, сите патни трошоци и трошоци за сместување и храна ќе бидат покриени од наша страна.

Сметаме дека соработката меѓу младите, младинските организации и медиумите е клучна за популаризација на младинските прашања и за креирање на стратегија за заедничко делување и комуникација. Оттука обуката ќе вклучи 10 преставници на медиумите и 10 претставници на младинските организации.

Сите заинтересирани можат да се пријават [email protected]