Young Health Programme Impact Fellowship | 2023

Дали сте младо лице на возраст од 18-30 години кое бара да создаде поздрава средина за другите млади луѓе во вашата заедница?

Дали водите проекти во рамките на регистрирана непрофитна организација?

Дали имате иновативен пристап кој се фокусира на справување со главните животни навики (употреба на тутун, физичка неактивност, штетна употреба на алкохол, нездрава исхрана, изложеност на загаден воздух) кои придонесуваат за хронични заболувања?

Ако одговоривте потврдно на сите овие прашања, тогаш ова е наменето токму за Вас!

На одбраните лица ќе им биде доделена стипендија за да присуствуваат на Самитот во 2023 година во Белфаст, грант во висина од 10.000 американски долари за реализација на проект преку нивната подобна непрофитна организација.

One Young World ќе ги оценува апликациите според следните критериуми:

– Докажана посветеност за справување со незаразните болести во локална, национална или глобална заедница, со специфичен фокус на здравјето на децата и адолесцентите и/или превенција на болести и/или социјалните детерминанти на здравственото програмирање.
– Лидерска способност во залагањето и галванизацијата на засегнатите страни околу нивната избрана кауза или проблем.
– Капацитет за иновации и решавање на проблеми кој е претприемачки и управуван од вредности.
– Загриженоста за локални и глобални прашања.
– Искуство од работа кон заедничка цел преку тимска работа и соработка.
– Потенцијал за идно влијание или способност да ја зголемат нивната работа преку присуство на Самитот и добивање на грант од вас.

Потесениот список на кандидати идентификувани од One Young World ќе премине во процес на оценување спроведен од YHP, од кој ќе бидат избрани 7 приматели на Impact Fellowship. По изборот, 7-те избрани лица ќе подлежат на верификација преку Фондацијата за помош на добротворни цели за да се осигура дека поединечните организации се квалификувани да го добијат грантот.

Рокот за аплицирање е до 20 март 2023 година.

Повеќе информации се достапни на овој линк.

Сподели на